Recensie Tornado christelijkekinderboeken.nl

Gepubliceerd op 2 november 2020 om 21:20

Recensie op www.christelijkekinderboeken.nl

 

In Peers leven stormt het: zijn moeder is al lang geleden overleden en zijn leventje ging tot nu toe prima. Zijn vader is zijn beste vriend, samen mountainbiken ze vaak,  hij heeft een leuk zusje, en daarnaast heeft hij fijne vrienden in de buurt. Maar dan wil zijn vader terug naar Canada. Peer weet wel waarom, Rachel. Een vriendin voor papa, een nieuwe moeder… Maar hij wil niet.

Vader zet door. Het huis in Nederland wordt verkocht,  maar ze gaan eerst op vakantie naar Canada. Onderweg naar Canada krijgen ze turbulentie. Ze logeren bij opa en oma. Vaders vriendin Rachel is best lief, maar Peer ziet het niet.

De twee gezinnen gaan samen kamperen. Tegen Rachels advies in – ze verwachten er zware onweersbuien – gaan ze toch naar het noorden. Ze gaan met drie auto’s: die van vader, van Rachel en ook Mike, Rachels zoon, rijdt zelf. Peer ziet dat hij een wapen op de achterbank legt. Mike heeft ook niet veel zin in de nieuwe familiesituatie. ‘Heb jij ook geen zin in dat hele gedoe?’ (…) ‘Het gaan niets worden tussen die twee’.

Peer vindt Mikes acties intimiderend, bedreigend, en Peer wordt betrokken bij iets wat hij echt niet wil. Dan móet hij even praten en belt naar Nederland.

De spanningen lopen op in het gezin… Rachel maakt zich ongerust over het weer. Peer en zijn vader gaan samen fietsen. Dan breekt de tornado los. Hoe moeten ze thuiskomen? Waar zijn de zusjes? Ondertussen is Mike al naar huis vertrokken. ..

Peer ontdekt dat ‘Alleen God kon weten dat er een tornado nodig was...(…)

Een boek over ‘Als het in je leven letterlijk en figuurlijk stormt en alles anders wordt’.

Het boek met een AVI-M5-indeling, voor leerlingen vanaf groep 6 (CLIB 6). Maar, gezien het onderwerp, was dit verhaal misschien juist ook heel geschikt als het voor 12+ geschreven was.

Wil je meer boeken lezen over tornado’s, lees ook Wild storm, van Jennifer Brown.

AP

 

Reactie plaatsen

Reacties

Kevin
3 jaar geleden

mooi boek

kate
3 jaar geleden

Moet je lezen!

bibi
3 jaar geleden

Je weet niet wat je mist.