Save the date!

30 september 2020 11.00u Save the date. Wie is de Winnaar van het Hoogste Woord 2020? @Rijk Arends, @Femmie van Santen of Willemijn de Weerd? @uitgeverij Den Hertog, @uitgeverij KokBoekencentrum, @Columbus kinderboeken.

Lees meer »

Overboord genomineerd voor Hoogste Woord

Zwolle, vrijdag 19 juni 2020Bekendmaking nominaties EigenWijsPrijzen en Het Hoogste Woord 2020De nominaties voor de christelijke kinderboekenprijzen zijn bekend. Dit jaar dreigde het coronavirus roet in het eten te gooien voor de EigenWijsPrijs. De scholen gingen lange tijd dicht, waardoor veel kinderen niet in de gelegenheid waren om de ingezonden boeken te lezen voor dechristelijke kinderjury. Gelukkig hebben veel van de aangemelde scholen toch een manier gevonden om de kinderen de boeken te laten lezen, zodat ze alsnog hun stem konden uitbrengen.

Lees meer »

interview Reformatorisch Dagblad

Boeken over de Tweede Wereldoorlog zijn er te over. Ook voor kinderen houdt de stroom maar niet op. Waarom kiezen auteurs ervoor om kinderen van nu te confronteren met dit donkere stuk geschiedenis? Drie auteurs van recent verschenen kinderboeken vertellen.

Lees meer »