Recensie Tornado Eilanden-Nieuws

Gepubliceerd op 19 januari 2021 om 21:11

In het Eilanden-Nieuws (23-12-2020) stond ook een recensie over dit boek:

Kijk daar!’ wijst zijn vader. Peer kijkt over het meer. In de verte lijkt de lucht van alle kanten in beweging te zijn en over zichzelf heen te tuimelen. Net of hij moet vechten voor elke centimeter ruimte. Een plotselinge windvlaag doet Peer even wankelen. ‘Het wordt menens,’ zegt zijn vader bezorgd. ‘Dit kan het begin zijn van een tornado! We moeten onmiddellijk terug!’

Een spannend moment dat beschreven wordt in het pas uitgegeven boek Tornado van Rijk Arends.
Peer is een jongen van veertien jaar. Toen hij vijf jaar was, overleed zijn moeder plotseling en bleef hij achter met zijn vader en zijn zusje Laura. Ze hebben het goed met elkaar, samen redden ze het prima, vindt Peer. Hij wil niet weg uit Nederland. Niet weg bij zijn goede vriend Jeroen. (die ook nog een leuk zusje heeft…)
Zijn vader heeft duidelijk andere plannen. Hij wil naar Canada om de boerderij van opa over te nemen. Maar Peer heeft wel door dat er meer achter zit. In Canada woont Rachel, op wie zijn vader verliefd is geworden. Maar Peer hoeft geen nieuwe moeder en dat zal hij laten merken ook!!

Tijdens een vakantie in Canada leren ze elkaar beter kennen. Rachel heeft ook een zoon, Mike, en een dochter, Eva. Al snel komt Peer erachter dat ook Mike niet op dat ‘gedoe’ tussen hun ouders zit te wachten. Kunnen ze samen voorkomen dat het blijvend wordt? Is Mike eigenlijk wel te vertrouwen? Waarom neemt hij een geweer mee achterin zijn auto? Uiteindelijk komt Peer er op een heel vervelende manier achter hoe Mike is. Wat moet hij nu doen?

Wanneer Peer met zijn vader gaat mountainbiken gaat het mis. Rachel had ze nog zo gewaarschuwd dat er slecht weer op komst was! Zouden ze op tijd een veilige plek vinden? En waar zijn Eva en Laura? Peer leert dat er soms stormen (tornado’s) in het leven zijn, waardoor alles letterlijk en figuurlijk verandert.
Een spannend en boeiend boek, waarin belangrijke thema’s besproken worden. Eerder schreef Rijk Arends de boeken: Overboord en Onder vuur.
Er staat dat het boek Tornado bedoeld is voor kinderen vanaf 11 jaar, maar omdat de hoofdpersoon 14 jaar is, zal het ook jongens (en meisjes) die wat ouder zijn aanspreken.

Reactie plaatsen

Reacties

Stefan
3 jaar geleden

Cool boek