NERGENS WELKOM verschijnt binnenkort!

Gepubliceerd op 19 februari 2024 om 21:03

Ook zo genoten van het Meisje zonder naam?  Binnenkort verschijnt deel 2.

Hans merkt wat het is om een Jood te zijn in Duitsland. Als hij door de Hitlerjugend in elkaar geslagen is, durft hij nog amper op straat te komen. Zijn moeder, broertje en zusjes zijn al uit het land vertrokken. Samen met zijn vader maakt Hans een plan om te vluchten.

Op 13 mei 1939 vertrekt de oceaanstomer ‘St. Louis’ met Hans en zijn vader aan boord vanuit Hamburg naar Cuba. Ze moeten een lange reis over de oceaan maken. Aan boord leert Hans Eva kennen. Ze proberen hun verblijf aan boord zo leuk mogelijk te maken, maar Hans merkt ook dat het best lastig is om nieuwe vriendschap te sluiten als je zoveel hebt meegemaakt.

Als ze bijna in Cuba zijn, slaat het noodlot toe. De Cubaanse regering wil de Joodse vluchtelingen niet toelaten. Moeten ze terug naar Duitsland, hun dood tegemoet? En gaat Hans ooit zijn moeder, broertje en zusjes weer terugzien?

Een spannend en ontroerend verhaal, gebaseerd op historische feiten. Nergens welkom is een vervolg op Het meisje zonder naam. Maar je kunt de boeken ook los van elkaar lezen.

Verschijnt in april 2024

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.